Login

Register

Login

Register

BABA au RHUM

Recipe

BABA au RHUM

Baba au Rhum

 

Til Baba dejen skal du bruge:

250 g hvedemel

125 gr. Æg

100 gr. Mælk

20 gr.sukker

5 gr. Salt

15 gr. Gist

50 gr. Beurre noisette (hasselnøddesmør)

 

  • Varm din Beurre Noisette
  • Opløs gær i mælken
  • Fyld mel, salt og sukker i en røreskål
  • Kom den 65°varme Beurre Noisette i mælken med gæret
  • Rør æggene og mælkeblandigen i melet saltet og sukkeret
  • Det hele røres godt rundt og æltes derefter i tre minutter
  • Fyld dejen i formen ved hjælp af en sprøjtepose.
  • Lad hæve i formen i 35 minutter

 

Bag den ved 170° i 26 minutter

 

Kog en sirup af 2 liter vand og 1 kg sukker og tilsat 200 gr. brun rom.

Når siruppen er nedkølet til ca 65°C, nedsænkes kagen i siruppen hvor den afkøles til stuetemperatur hvorefter den tages op og stilles på køl i 6 til 12 timer.

Tag din ”Baba” ud af køleskabet en time før den skal dekoreres og serveres.

 

Chantillycreme:

500 gr. Piskefløde

50 gr. Sukker

Kærner af ½ vanillestang

 

Dekoration (på billedet)

Chantillycrêmen og

5 ml rom pr portion