Kære læsere hos Hjemmekonditor.

Mit navn er Lene Tranberg, og jeg skriver på bloggen www.bagvrk.dk om bagværk bagt med nærvær. Denne opskrift stammer derfra.

Opskriften på blommetærte med mandler er ubestridt den bedste, jeg har bagt. Blødt, cremet fyld med masser af smag af sommer. Server den med creme fraiche eller skyr, måske med et drys af vanille.

Bagvrk.dk - Blommetærte

INGREDIENSER

Mørdej

200 g mel

100 g sukker

125 g smør

1 æg

 

Mandelfyld

130 g mandler eller mandelmel

130 g sukker

1 tsk. vanillesukker

130 g blødt smør

2 æg

 

Derudover

8 blommer

Perlesukker

Bagvrk.dk - Blommetærte

FREMGANGSMÅDE

Bland mel, sukker og vanillesukker godt. Smuldr smørret i melblandingen, til det ligner groft sand (kan gøres i foodprocessor eller med kolde hænder). Saml hurtigt dejen med ægget og form dejen til en flad skive, ca. 15 cm i diameter. Læg den i en pose og i køleskabet i minimum 30 minutter.

Imens halverer og udstener du blommerne og laver mandelfyldet. Hak mandlerne til mel i en foodprocessor. Rør smør, sukker og vanillesukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt imellem, så det får en jævn konsistens. Tilsæt mandelmelet og rør godt.

Forvarm ovnen til 180°. (Almindelig ovn, ikke varmluft.)

Når dejen har hvilet i køleskabet, rulles den tyndt ud. En tærteform med en diameter på 23 cm smøres godt og beklædes med dejen. Prik bunden af tærten med en gaffel. Læg et stykke bagepapir ud i den, så glat som det kan lade sig gøre og fyld formen op med bagelinser, kikærter, eller hvad du nu bruger, når du blindbager. På denne måde buler bunden ikke op, og siderne på dejen bliver stående langs kanten. Bages i ovnen i ca. 17 minutter.

Bagvrk.dk - Blommetærte

Tag bunden ud, fjern ærter og bagepapir. Fyld mandelfyldet i bunden og fordel blommerne jævnt med skindsiden opad. Tryk blommerne let ned i fyldet, drys med perlesukker og sæt tærten tilbage i ovnen. Bag i 30-35 minutter, til tærten har en gylden overflade.

Lad tærten blive lunken, før du tager den ud af formen og flytter den over på et kagefad. Server den med creme fraiche eller skyr, evt. med et drys vanille. Jeg lover dig, det er den lækreste blommetærte, du nogensinde har smagt:-)