Jeg vil så gerne dele en af mine yndlingskager med jer her på hjemmekonditor, så her får i min opskrift på den perfekte mazarintærte smagt til med mine smagsløg.

En mazarintærte kan man aldrig blive træt af at spise. Den kan spises året rundt. Den kan pyntes i det uendelige, med lige hvad sæsonen byder på af friske bær og frugter, og lige nu er de danske jordbær lige kommet på markeder og er super søde og helt fantastiske.

Du kan også få en vildt lækker tærte hvis der sættes toppe med chokoladeganach eller en måske en karamelcreme. Med andre ord, kan du putte lige nøjagtig det du har lyst til på kagen, og måske du opdager nye smags sammensætninger du aldrig havde tænkt på i eksperimentet med denne super lækre tærte og det vil med garanti ikke gøre den dårligere…….

Mørdej
150 g hvedemel
75 g blødt smør
50 g flormelis
1/2 tsk. Vanillesukker
1-2 spsk. Koldt vand eller 1/2 æg
1 nip salt
Bland mel, flormelis, vanillesukker og salt.
Smuldr smørret i og ælt forsigtigt det hele sammen med æg eller vand. Ælt ikke for længe dejen skal kun lige samle. Lægges på et stykke film, trykkes lidt fladt og lægges på køl i 30 min.
Rulles ud til ca ½ cm tykkelse og flyttes forsigtigt over i tærteformen 16-20 cm.

Mazarinmasse
150 g marcipan
150 g sukker
100 g blødt smør
2 æg
25 g mel
Bland sukker, marcipan og smør til en ensartet masse.
Kom æg i et ad gangen og pisk godt.
Tilsæt melet og rør til ensartet.
Fordel mazarinmassen på dejen i formen, så det når 2/3-dele op i tærten og bag ved 180 grader i ca. 20-25 minutter til tærten er gyldenbrun. Afkøl mazarintærten.

Vanillecreme
1/4 l. Piskefløde
75 gr. Cremecheese
2-3 spk flormelis
1 tsk. vanillesukker
Evt. lidt revet appelsin eller citronskal
Fløde, cremecheese, flormelis og vanille piskes til en dejlig let fast creme, som putter i en sprøjtepose med tyl og fløde. Sættes på tærte. I små toppe. Der pyntes med masser af friske bær.