Mit navn er Lene Tranberg, og jeg blogger om godt brød og lækre kager på min hjemmeside www.bagvrk.dk. Jeg er surdejsnørd og kageprinsesse på én gang. Bagvrk er bagværk bagt med nærvær, og du kan følge mig på min side på Facebook eller på Instagram.

Jeg er drevet af nysgerrighed og vil hellere prøve mig frem med en ny kombination end træde i andres fodspor. I dag deler jeg en opskrift fra bagvrk.dk, hvor jeg har kombineret ukrudtsbekæmpelse med en lækker, saftig mazarinkage.

Mazarin med brændenælder

Når du plukker brændenælder, så husk at tage handsker og en langærmet trøje på. Pluk kun de nye, øverste skud på planten, og pluk dem helst i skoven eller et andet sted, som ikke lige ligger op ad en trafikeret vej. Til at håndtere brændenældebladene i køkkenet, kan du med fordel bruge en madpincet som denne.

Jeg bagte kagen i en springform med en diameter på ca. 18 cm. Dvs. der bliver 8-10 stykker kage ud af den.

Mazarin med brændenælder

  • 50 g brændenældeblade
  • 2 spsk. fløde
  • 100 g blødt smør
  • 75 g sukker
  • 75 g groftrevet marcipan
  • 2 æg, stuetemperatur
  • 130 g mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Flormelis til glasur

Tænd ovnen på 180°. (Almindelig ovn, ikke varmluft.)

Skyl brændenældebladene godt og lad dem dryppe af i en sigte. Husk, det skal kun være blade, ingen stilke eller stængler. Bring en gryde med usaltet vand i kog, læg bladene i vandet. Kog bladene i 3-4 minutter. Lad bladene dryppe af i en sigte, men gem noget af kogevandet til glasuren.

Purér brændenældebladene sammen med de to spsk. fløde og sæt det til side.

Mazarin med brændenælder

Rør smør lyst og skummende sammen med sukkeret. Riv marcipanen groft og bland den i sammen med brændenældepuréen. Rør æggene i ét ad gangen og rør godt imellem dem, så dejen bliver jævn. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen ad et par omgange. Rør kun, indtil melet er blandet i.

Beklæd bunden af en springform med bagepapir og smør siderne godt. Hæld dejen i og sæt kagen midt i ovnen. Bag din mazarin med brændenælder i ca. 35 minutter, til den er gennembagt.